F橤n뺼br> Habsburg-Lotharingiai Mihᬹ
f襲ceg

 


Discantus nekegyttes - HU

Az nekegyttes 1996 szn alakult. 1997-ben tartotta els koncertjt, s az ezt kvet vekben a fvrosban, vidken s klfldn is rendszeresen adott nll koncerteket. Az egyttes ma 12 tagot szmll, tbben kzlk a Liszt Ferenc Zeneakadmia vagy ms felsoktatsi intzmny karvezets szakn vgeztek.

 Az nekegyttes repertorja fknt  renesznsz s korabarokk egyhzi zenbl ll, a koncerteken ezenkvl e korszakok vilgi irodalmbl valamint a huszadik szzad magyar s klfldi szerzitl is szerepelnek ttelek.

 Az egyttes tbb nemzetkzi versenyen s fesztivlon is rszt vett:

2001-ben a VIII. Budapesti Nemzetkzi Krusversenyen megynyerte a Vegyes Kamarakrusok kategrijt s kldndjjal is jutalmaztk.

Ugyanez v jliusban a Wernigerodeban megrendezett 2. Johannes Brahms Krusversenyen a kategriagyzelem mellett megnyerte a verseny Nagydjt is, a Johannes Brahms-Djat is.

2002-ben a Prgai Petr Eben Adventi Krusversenyen a kategriagyzelem mellett szintn megynyerte a fesztivl Nagydjt is.

2004 nyarn az olaszorszgi Goriziban megrendezett 43. Nemzetkzi Krusversenyen mindkt indul kategriban elsknt vgzett az nekegyttes, s ismt megkapta a verseny Nagydjt.

 2002-ben megjelent az egyttes els CD-je, amelyen Thomas Tallistl s Giovanni Pierluigi da Palestrinatl szerepelnek motettk.

 Az egyttest jelenleg Mszros Pter vezeti.

 

Tovbbi informcik: www.discantus.hu


ESEMNYEK

2009. mrcius 22., vasrnap 18.00 – Nagybjt 4. vasrnapja (szertarts)
Helyszn: Budapest-Belvrosi Fplbniatemplom
a belps ingyenes

2009. mrcius 1., vasrnap 19.00 – Nagybjt 1. vasrnapja (koncert)
Helyszn: Budapest-Belvrosi Fplbniatemplom
a belps ingyenes