F橤n뺼br> Habsburg-Lotharingiai Mihᬹ
f襲ceg

 


Discantus Énekegyüttes - HU

Az énekegyüttes 1996 õszén alakult. 1997-ben tartotta elsõ koncertjét, és az ezt követõ években a fõvárosban, vidéken és külföldön is rendszeresen adott önálló koncerteket. Az együttes ma 12 tagot számlál, többen közülük a Liszt Ferenc Zeneakadémia vagy más felsõoktatási intézmény karvezetés szakán végeztek.

 Az énekegyüttes repertoárja fõként  reneszánsz és korabarokk egyházi zenébõl áll, a koncerteken ezenkívül e korszakok világi irodalmából valamint a huszadik század magyar és külföldi szerzõitõl is szerepelnek tételek.

 Az együttes több nemzetközi versenyen és fesztiválon is részt vett:

2001-ben a VIII. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen megynyerte a Vegyes Kamarakórusok kategóriáját és küldöndíjjal is jutalmazták.

Ugyanez év júliusában a Wernigerodeban megrendezett 2. Johannes Brahms Kórusversenyen a kategóriagyõzelem mellett megnyerte a verseny Nagydíját is, a Johannes Brahms-Díjat is.

2002-ben a Prágai Petr Eben Adventi Kórusversenyen a kategóriagyõzelem mellett szintén megynyerte a fesztivál Nagydíját is.

2004 nyarán az olaszországi Goriziában megrendezett 43. Nemzetközi Kórusversenyen mindkét induló kategóriában elsõként végzett az énekegyüttes, és ismét megkapta a verseny Nagydíját.

 2002-ben megjelent az együttes elsõ CD-je, amelyen Thomas Tallistól és Giovanni Pierluigi da Palestrinatól szerepelnek motetták.

 Az együttest jelenleg Mészáros Péter vezeti.

 

További információk: www.discantus.hu


ESEMÉNYEK

2009. március 22., vasárnap 18.00 – Nagyböjt 4. vasárnapja (szertartás)
Helyszín: Budapest-Belvárosi Fõplébániatemplom
a belépés ingyenes

2009. március 1., vasárnap 19.00 – Nagyböjt 1. vasárnapja (koncert)
Helyszín: Budapest-Belvárosi Fõplébániatemplom
a belépés ingyenes